En historisk (ego)tripp

Den uppmärksamme har säkert noterat att jag ibland virkar saker. Det kanske finns ett inlägg eller två om det, jag vet inte, har inte kollat så noga. Hur som helst så tänkte jag ta lite kort drillemorplusvirkhistoria, för just historia var mitt favorit(läs: hat)ämne under grundskoleåren.

Virkade amigurumisJag började min karriär med luftmaskor. Massor av luftmaskor. MÄNGDER. På en lång rad. Hälften av mormors restgarnförråd tror jag gick åt för mitt fina virkade nystan jag envetet jobbade på. Jag tror man skulle kunna jämföra storleken på det färdiga nystanet med en mindre handboll.

Så småningom lyckades jag gå vidare och börja virka runt i stället, och min första hatt var född. Jag minns att jag satt i en stor, hård karmstol med benen uppdragna och virkade framför diverse tråkiga dags-TVprogram. När hatten till slut var klar så hade knät låst sig, men vad gör man inte för konsten? Med tiden blev jag en riktig stjärna på virkade hattar, och i mitt och min bästa kompis lilla företag (som ett tag hette just Stjärnan, passande nog) sålde jag en anselig mängd hattar (i varje fall med hänsyn till ålder och kunskap vid tillfället).

Därefter följde rätt många år av högst sporadisk virkning, en mössa här, en mormorsruta där, för att inte tala om en blomma hit och dit! I gymnasiet gjorde jag mitt projektarbete delvis om virkning. Jag gjorde en stor mössa av virkade blommor och en liten liten brudkrona (inte av blommor).

Sedan har vi kommit fram till mars 2010 då jag började virka igen, då mest i form av små amigurumis. Där är jag än idag, ett år senare. Små, snabba, kuliga saker att virka är helt klart min melodi! Problemet är mest vad man ska ha alla saker till…

Detta inlägg publicerades först under Om mig->Virkat uppe i menyn och kommer här i en smått renoverad version.

Annonser

Om Drillemor

Drilla och virka. Ja. Det är väl det jag gör. Tjo!
Det här inlägget postades i Virkat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En historisk (ego)tripp

  1. Sanna skriver:

    SV: Wild and crazy thought, indeed!

Vad säger du om det?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s