Hjältarnas Hjälte

Det är drillvasion i mitt liv just nu! I helgen och veckostarten har det nämligen varit en stor show med stråk- och blåsorkestrar, kör, bildverksamhet och drillare från de lite yngre grupperna (inne på år 2/3) från Kulturskolan. Temat för showen var ”Hjältarnas Hjälte” och huvudrollsinnehavaren var Ayla Kabaca som jobbat med Bolibompompaaaa (det blev många autografer skrivna…). ”Min” C- grupp var utklädda till superskurkar, tjusigt värre, och B var hjältar av olika slag.

Drilltjejerna fick öppna upp showen med låten ”Hero”. Bra att veta om denna låt är att den har en förmåga att fastna. Ordentligt. Tyvärr blir det inte så bra filmer när kameran måste stå lååångt bak i en mörk lokal och filma en ljus scen, men ni får fantisera ihop det som inte syns själva.

Showen handlar om HjälTina (Ayla) som ännu inte fått sin superhjältelicens. Idag är det hennes examensdag, men för att få den så måste hon fixa en egen signaturmelodi. På jakten efter den träffar hon en massa andra hjältar som hon hjälper; Robin Hoods muntra män, som inte alls var muntra, får hon glada igen, hon ger Stålkvinnan en egen varningssignal efter att de har krockat och lagar Tarzans trasiga djungeltrumma, med mera och flera. Som tack får hon delar av deras superhjältemelodier. Med hjälp av dessa komponerar hon sin låt och får till sin stora glädje sin examen. Det måste vi självklart fira!  
Jag är faktiskt imponerad av showen. Manuset var roligt, de som skådespelade hade bra scennärvaro, drillarna vågade ta lite mer plats än vanligt och orkestern lät bra! Rätt coolt att så pass små barn kan få till det så snyggt. Tumme upp för det!

Annonser

Om Drillemor

Drilla och virka. Ja. Det är väl det jag gör. Tjo!
Det här inlägget postades i Drill och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hjältarnas Hjälte

 1. wilma skriver:

  inte för att skryta men SÅ BRA VI VA !!!!!!!!

 2. Sanna skriver:

  Det är roligt när det händer lite roliga saker ju!

  • Drillemor skriver:

   Försökte svara inne hos dig, men det ville inte riktigt blogg.se gå med på! I ock för sig inte det mest intelligenta svaret, men vad kan man vänta sig från det här hållet, egentligen? Så;
   SV: Ja, det skulle ju verkligen vara tråkigt om det var tråkigt att det hände roliga saker! Kanske.

 3. wilma skriver:

  JAA VI VA JU BARA BÄST !

 4. Lina skriver:

  SV: Haha, det kan möjligtvis kaaaanske vara spikens fel, men bara kanske!

Vad säger du om det?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s