Virkat

Den uppmärksamme har säkert noterat att jag ibland virkar saker. Det kanske finns ett inlägg eller två om det, jag vet inte, har inte kollat så noga. Hur som helst så tänkte jag ta lite kort drillemorplusvirkhistoria, för just historia var mitt favorit(läs: hat)ämne under grundskoleåren.

Virkade amigurumisJag började min karriär med luftmaskor. Massor av luftmaskor. MÄNGDER. På en lång rad. Hälften av mormors restgarnförråd tror jag gick åt för mitt fina virkade nystan jag envetet jobbade på. Jag tror man skulle kunna jämföra storleken på det färdiga nystanet med en mindre handboll.

Så småningom lyckades jag gå vidare och börja virka runt i stället, och min första hatt var född. Jag minns att jag satt i en stor, hård fåtölj/pinnstol/vad det nu kan kallas, med benen uppdragna och virkade framför diverse tråkiga dagsTVprogram. När hatten till slut var klar så hade knät låst sig, men vad gör man inte för konsten? Med tiden blev jag en riktig stjärna på virkade hattar, och i mitt och min bästa kompis lilla företag (Stjärnan hette butiken ett tag, passande nog) sålde jag en anselig mängd.

Därefter följde rätt många år av högst sporadisk virkning, en mössa här, en mormorsruta där, för att inte tala om en blomma hit och dit! I gymnasiet gjorde jag mitt projektarbete delvis om virkning. Jag gjorde en stor mössa av virkade blommor och en liten liten brudkrona (inte av blommor).

Sedan har vi kommit fram till mars 2010 då jag började virka igen, då mest i form av små amigurumis. Där är jag än idag. Små, snabba, kuliga saker att virka är min melodi.

Annonser